• Turkhane Logo

Ekrem Dumanlı, ‘siyasi ayakları’ açıkladı: Hanginizin irtibatı yoktu!

Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, sözde ‘f.tö’nün siyasi ayağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

20:28 22 Şubat 2020 Cumartesi
Ekrem Dumanlı, ‘siyasi ayakları’ açıkladı: Hanginizin irtibatı yoktu!
Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, sözde ‘f.tö’nün siyasi ayağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Sözlerine, “Öncelikle şunu söyleyeyim; f.tö diye bir örgüt yok.” diyerek başlayan Dumanlı, “Eğer bu topluluğa kriminal bir topluluk diye bakarsanız, bunun siyasi ayağı kimdir diye başlarsanız en başa Tayyip Erdoğan’ı yazmak gerekir tabii ki!” dedi. Dumanlı, Devlet Bahçeli ile 2001’de yaptığı bir görüşmenin detaylarını da ilk kez paylaştı: “Aynen cümlesini söylüyorum; “Başbuğumuz Efendi hazretleri hakkında daima güzel şöyler söylerdi. Onları unutmadık.”




Ekrem Dumanlı’nın kişisel YouTube kanalından yaptığı açıklamalar şöyle:

F.TÖ DİYE BİR ÖRGÜT YOK, UYDURMAYIN!

“Günlerdir Türkiye’de sözde ‘f.tö’nün siyasi ayağı tartışılıyor. Öncelikle şunu söylemek tarih huzurunda bir vazifedir; ‘f.tö’ diye bir terör örgütü yoktur. Bunları ya kendi terör örgütünü gizlemek için uyduranlar söylüyor ya da meselenin künhüne vakıf olmayan, beyni yıkanmış insanlar söylüyor. Böyle bir örgüt yok. Yaklaşık bir buçuk milyon insan bahsettikleri terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor! Dünyanın neresinde böyle bir şey görülmüş! İşte bu yüzden dünya size inanmıyor, gülüyor. 1,5 milyon insanın ‘terör örgütü üyesi’ olmakla suçlandığı başka bir ülke yok! Kim inanır size! Türkiye’yi hapishaneye çevirdiniz, bütün muhalif medyayı susturdunuz. Sürekli bir propaganda…”

HANGİNİZİN İRTİBATI YOKTU?

“Eğer (siyasi ayaktan) kast edilen şey Cemaat’le irtibat ise ben o zaman sorarım; hanginizin Cemaat’le irtibatı yoktu? Hanginizin çalıştığı yerde insanlardan bir kısmı Cemaat’in yaptığı çalışmaları alkışlamıyordu? Bu kadar eğitim kurumu açmış insanlara terör örgütü denilebilir mi? Kürtlerle, Alevilerle, azınlıklarla ilgili demokratik çalışmalar yapmış bir sivil toplum yapısına terör örgütü denilebilir mi?”

CEMAAT’İ KAYBETTİN EY TÜRKİYE!

“Cemaat dediğiniz kitle toplumun tam merkezinde duruyordu ve tutkal gibiydi. Farklı düşünen insanları bir araya getirebiliyordu. Bir sivil toplam hareketiydi. Bir iyilik hareketiydi. Bir fazilet hareketiydi. Ve hala da öyledir. İçinde yanlış yapanlar olsa bile. Bunu kaybettin ey Türkiye! Değişik düşünce ve fikirlerin yazı yazdığı gazetesi vardı. Bunu yıktın, batırdın! Zaman’ın, Bugün’ün, Samanyolu’nun boşluğunu ilerleyen zamanda karşınıza çıkan hoşgörüsüz, kindar insanları gördükçe ‘nerdesiniz’ diye soracaksınız!”

CEMAAT’İ YOK ETTİNİZ; TÜRKİYE’DE NE DÜZELDİ?

“Ocaklar yıkıldı, evler yıkıldı. Yıkıldı da ne oldu? Lütfen düşünün; Cemaat’i yok ettiniz de Türkiye’de son 5 yılda ne düzeldi? Hangi şey iyiye gitti. Türkiye batıyor! Siyasetle ilgisi var mıydı; vardı çünkü sivil toplum kuruluşuydu. Sivil toplum kuruluşu olarak toplumun her kesimiyle bir aradaydı. Azınlıkların yanına gitti, birşeyler anlattı. Alevilerin hakkını savundu. Gayri müslüm azınlıkların hakkını müdaafa eden başka bir sivil toplum örgütü varsa söyleyin.”

MAKAM, MEVKİ TALEBİMİZ HİÇ OLMADI

“Dolayısıyla siyasetçilere de bir takım toplumsal talepler dile getiriliyordu. Makam istenmiyordu, mevki istenmiyordu. Her hangi bir suistimale kapı aralanmıyordu. eğer burada da bazı insanlar ufuksuzluktan ya da becerisizlikten siyasetle anormal bir ilişkiye girmişse o da onların hatasıdır. Ama genel duruş buydu…”

EN BAŞA ERDOĞAN’I YAZMAK LAZIM

“Ne istediler de vermedik diyor. Eğer bu topluluğa kriminal bir topluluk diye bakarsanız, bunun siyasi ayağı kimdir diye başlarsanız en başa Tayyip Erdoğan’ı yazmak gerekir tabii ki! Kendisiyle, evlatlarıyla, arkabalarıyla, kim hangi okuldan mezun olmuş, nerede okumuş… Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisi söyledi, ‘Ne istediler de vermedik’ dedi. Hiç birşey istemediler, ne istedik! Makam mı, mevki mi, güç mü? Ne istedik…”

HOCAEFENDİ’Yİ ZİYARET ETMEYENİNİZ Mİ VARDI?

“İlla ‘siyasi ayak’ dersen burada sayılmayacak adam yok ki! Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ABD’de veya Türkiye’de… Bugün f.tö diye sabahtan akşama konuşan insanlar, Abant Toplantıları’nı hiç kaçırmıyordu. Neden acaba? Gazetenin ve televizyonun kapısından ayrılmıyorlardı. Çünkü herkese açıktı o kapılar. İlla siyasi ayak diyorsanız; hanginiz yoksunuz ki! Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Davutoğlu, Ali Babacan…”

ERDOĞAN’LA AHMET ALTAN’LA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZDEN DAHA ÇOK GÖRÜŞTÜK!

“Ahmet Altan doğru söylüyor: Ahmet Altan’ı bizin gazeteden aramak suçsa, bizim seni aramamız daha çoktur. Sizin bizi aramanız Ahmet Altan’dan çoktur. Biz gazetecilik yapıyorduk. Bunu anlamayan insanlar ileri geri konuşuyorsa büyük vebal altındadır. AKP içerisinde ne kadar adam varsa hepsini sıraya dizin, hepsinin Cemaat’le ilgisi vardır. Çünkü Cemaat toplumun tam ortasındaydı! Ey Türkiye, bunu kaybettin. Ey sağcılar, solcular; Türkiye vicdanını kaybettin!”

BAHÇELİ’DEN HOCAEFENDİ’YE: EFENDİ HAZRETLERİ!

“Biz her seçim öncesi siyaset turu yapardık. Bütün siyasi partiler, liderler Zaman gazetesinde konuşurdu. Hiç bir parti farkı gözetmeksizin röportaj yapardık. Biz gazeteciliğimizi yaptık. Devlet Bahçeli… 2001’de ilk defa karşılaştık. Bir köşe yazısından dolayı alınmış. Görüştük. Kendisine, “Rahmetli Türkeş, Fethullah Gülen Hocaefendi için çok takdirane şeyler söylerdi. Bir şey mi oldu’ dedim. ‘Hayır, Hayır’ dedi. Aynen cümlesini söylüyorum; “Başbuğumuz Efendi hazretleri hakkında daima güzel şöyler söylerdi. Onları unutmadık.”

MERAL HANIM, CEMAAT’TEKİ DOSTLARINIZI BİR DÜŞÜNÜN

“Meral hanım. Konuştuklarını dinlerken hayretler içinde kalıyorum. Bütün siyasi liderlerin ‘Tayyip Erdoğan’ olma özentisi var. Bazen bakıyorum, aynen Erdoğan gibi konuşuyor. Hayırdır Meral hanım. Tanıdığın insanları düşün, görüştüğün insanları düşün, Cemaat’ten ailecek görüştüğün arkadaşlarını, dostlarını düşün. Eline silah almamış bir terör örgütü olur mu, eline bomba almamış terör örgütü olur mu? Yüzbinlerce insan tutuklanmış, bir tanesinden bir çakı çıkmamış.”

PERİNÇEK GAZETEYE GELMEK İÇİN ARADI

“Hangisini saysam hepinizin bir merhabası var Cemaat’le… Hatta o Perinçek bile… Adam gazeteye gelmek istedi, telefon açtı. ‘Biz kendimizi tanıtamamışız dindar insanlara. Gelmek istiyoruz kabul ederseniz’ diye… Hatta biraz zorluk da çıkardık çünkü şüphelendik. Gelecek insanların, gelecek plakaların plakasını istedik. Geldiler. Adam iki büklüm. Ben aslında arada bir cenaze namazlarına gidiyorum vs. Gelmek isteyen her adama kapımız açıktı… Gizli kapaklı işimiz olmadı.”

BİR DELİ KUYUYA BİR TAŞ ATTI, KIRK AKILLI ÇIKARTAMIYOR

“Eğer Cemaat’e bir kriminal örgüt muamelesi yaparsanız; Türkiye’nin en tepesinden en aşağısına kadar herkesin kriminal bir suç işlediğini kabul etmeniz lazım. Yok böyle bir şey. Herkes bu Cemaat’le bir araya geldi, doğru şeyler yaptı. Bugün ‘çıldırmışlık’ hali içinde insanları suçlu gösteriyorlar. Ortada toplumun tamamıyla ilişki içinde olan bir iyilik hareketi var ve bu hareketin herkesle bağı var. Bir deli bir kuyuya taş attı, binlerce akılı o taşı çıkaramıyor. Böyle bir örgüt yok! Toplum ‘eyvah’ diyecek, ‘gül gibi insanları incitik’ diyecek.”

Son güncelleme: 20:28 22.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı