• Turkhane Logo

Ege Denizi’nden sağ kurtulan Ekrem büyüdü, 5 yaşına girdi

Ege Denizi’nde son anda boğulmaktan kurtulan Ekrem Karabulut 5 yaşına girdi. Sürgüne zorlanan Gülistan-Erol Karabulut’un travmaları ise hala geçmedi.

14:48 04 Ağustos 2020 Salı
Ege Denizi’nden sağ kurtulan Ekrem büyüdü, 5 yaşına girdi
Ege Denizi’nde son anda boğulmaktan kurtulan Ekrem Karabulut 5 yaşına girdi. Sürgüne zorlanan Gülistan-Erol Karabulut’un travmaları ise hala geçmedi.

Minik Ekrem iki yıl önce ailesiyle birlikte Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçerken botları alabora olmuş, o zaman 3 yaşında olan Ekrem olaydan sağ kurtulmuştu. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılan Ekrem bir süre sonra hayata tutundu ve 5. yaşına girdi.

Ekrem ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, OHAL mağduru Karabulut ailesinin yaşadığı travmayı şöyle anlattı:

“Yanımdaki çocuk OHAL mağduru 1 ailenin çocuğu Ekrem Karabulut. 2 yıl önce Ege Denizi’nde batan bottan denize düşen ve son dakikada kurtarılan ailenin çocuğu. OHAL zulmünün bunalttığı bir ailenin yaşadığı ağır travmaydı. 2 yıl geçti ve 5 yaşında. Yoğun bakım günleri geçti, yaşıyor.”


/
Ekrem Karabulut ve Ömer Faruk Gergerlioğlu, 3 Ağustos 2020



8 AYLIK HAMİLEYDİ

Gülistan-Erol Karabulut çifti, Gülen Cemaati mensuplarına yapılan tenkil nedeniyle 2 yıl önce Türkiye’den ayrılmaya karar verdi. O sırada Gülistan Karabulut 8 aylık hamile olmasına ve 3 yaşında küçük bir çocuğu bulunmasına rağmen bu kararı almak zorunda kaldı. 31 Ağustos 2018’de Ayvalık’ta bindikleri bot, Midilli Adası’na varamadan alabora oldu. Ekrem son anda kurtarıldı ve hemen yoğun bakıma kaldırıldı. Annesi ve babası ise yaşadıkları şoku atlatamadan tutuklandı.


Ekrem Karabulut, yoğun bakıma kaldırılmıştı


Ailenin yaşadığı dramı o günlerde duyuran Gergerlioğlu, “Ayvalık’tan karşıya geçmek üzere iken aileyi taşıyan bot batıyor. Jandarma kurtarıyor aileyi ve gözaltına alıyor hemen. 3 yaşındaki Ekrem yoğun bakımda. 8 aylık hamile Gülistan Hanım dün tutuklanmış. Eşi Erol Bey Balıkesir Ayvalık’ta gözaltında.” demişti.

“SUÇU YURT DIŞINA ÇIKMAYI İSTEMEK”

Ekrem’in durumunu daha sonra da takip eden Ömer Faruk Gergerlioğlu anne ve babanın tutuklandığını da yine sosyal medya hesabından duyurdu:

“Çok şükür çocuk Ekrem Karabulut yoğun bakımdan çıktı. Ancak Gülistan Karabulut, sonrasında eşi de dün tutuklandı. Ayvalık Asliye Ceza babaya da tutuklama vermiş. Suçu mu ‘yurt dışına çıkmak istemek’. Arama, vb bir şey yok ve tutuklama! Hastanede 3 yaşında çocuk, tutuklu hamile anne!”

2 ÇOCUK VE 6 KİŞİ SAĞ KURTULMUŞTU

Botta Karabulut ailesi dışında başka aileler de vardı. Toplam 2 çocuk ve 6 kişi olaydan sağ kurtuldu. Ayvalık Adliyesi’nde mahkemeye çıkarılan Gülistan Karabulut, Erol Karabulut, Aydın D., Şehri D. ile onlara yardım ettiği için Arslan A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Bold Medya

 

Son güncelleme: 14:48 04.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı