• Turkhane Logo

‘Durumum çok kötü, elveda’: Gerekli tedaviyi alamayan Kurmay Albay cezaevinde vefat etti

18 Temmuz 2016’dan bu yana Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu olan kalp hastası Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan hayatını kaybetti.

22:27 15 Ekim 2020 Perşembe
‘Durumum çok kötü, elveda’: Gerekli tedaviyi alamayan Kurmay Albay cezaevinde vefat etti
18 Temmuz 2016’dan bu yana Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu olan kalp hastası Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan hayatını kaybetti.


Tüm başvurulara rağmen tedavisine ve tahliyesine izin verilmeyen Mustafa Barış Avıalan, geçtiğimiz günlerde ailesine gönderdiği faksta şunları yazmıştı:

“Hasta ve ölüme çok yaklaşmış bir insan olarak her türlü yardıma ihtiyacım var. Durumum çok kötü. Çok acı çekiyorum. Fedakarlık yapabilecek herkesten bir şeyler yapmasını bekliyorum.


Bu saatten sonra kaybedecek hiçbir şeyim kalmamıştır. Kolumu kıpırdatamıyorum. Aldığım oksijen yetmiyor, çok az yiyebiliyorum, karnım şiş, nabzım sürekli düşük, başım sürekli dönüyor, uyuyamıyorum. Jandarmalar tarafından her türlü onur kırıcı muameleye ve hakarete maruz kalıyorum. Hayatımı zorlaştırmak için herşeyi yapıyorlar. Doktorlar ilgilenmiyorlar. Allah yardımcımız olsun. belki de elveda…”

2018 yılı başlarında ortaya çıkan kalp hastalığı, hapishane koşullarında giderek şiddetlenen Avıalan’ın tedavi talebine cezaevi yönetimi yaklaşık 10 ay sonra yanıt verdi.

Ancak o zaman da, Ücretini biz ödeyeceğiz demelerine rağmen ailenin 3 kablolu kalp pili takılması talebi kabul edilmedi ve Avıalana 2 kablolu kalp pil takıldı. Bu şekilde yaşamına devam eden Avıalan’ın sağlık durumu kalp pili takıldıkdan bir yıl sonra yeniden bozuldu.

Kalp görevini iyi yapamadığı için iç organları büyük hasar gören Avıalan’ın akciğerleri su toplamış ve KOAH hastalığı ortaya çıkmış durumdaydı. Böbrek ve pankreasta kist oluşumu ve karaciğerde C seviyesi siroz nedeniyle işlev kaybı mevcuttu. Aşırı kilo kaybı ve mevcut sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda olması gereken Avıalan, Sincan Cezaevinde tutuluyordu.

Avıalan için yapılan “İnfaz erteleme ve tedavi” başvurularından sonuncusu 7 Ağustos 2020 Cuma günü reddedildi. Avıalan’ın acilen yoğun bakıma kaldırılması ve kalp sağlığı için 3 kablolu kalp pilinin takılması gerekiyordu. Fakat bunlar yapılmadığı için Avıalan hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 22:27 15.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı