• Turkhane Logo

Dünya, Türkiye'deki hak ihlallerini mağdurların sesinden dinledi

Chicago merkezli insan hakları kuruluşu Huddled Masses’in, dün yapmış olduğu 2 saatlik program bütün dünyadan yoğun ilgi gördü.

13:32 13 Eylül 2020 Pazar
Dünya, Türkiye'deki hak ihlallerini mağdurların sesinden dinledi
Chicago merkezli insan hakları kuruluşu Huddled Masses’in, dün yapmış olduğu 2 saatlik program bütün dünyadan yoğun ilgi gördü.


Türkiyedeki hak ihlalleri dünyanın gündeminde.

Amerikada yayınlanan, “Broken Lives, Silenced Turkey” (Mahvolmuş Hayatlar ve Susturulmuş Türkiye) isimli program, zulmü yaşamış insanların hikayelerini ekranlara taşıdı.


Türkiyedeki hapis ve hücrelerde tutsak edilip memleketini terk etmek zorunda kalan mağdurların, MİT tarafından Pakistandan kaçırılan eğitimcelerin, tutuklanma endişesi ile her türlü riski göze alarak sınırı geçen ailelerin acı dolu hikayeleri izleyenleri üzüntüye boğdu.

Sunuculuğunu, Kanada’da John Humphrey Centre for Peace and Human Rights insan hakları kurumunun direktörü Renee Vaugeoisun yaptığı programa, dünyaca ünlü satranç ustası Garry Kasparovun kurup yönettiği Human Rights Foundation, Renew Democracy Initiative ve AST de destek verdi.

Kamoyunun yakından tanıdığı isimler; NBA yıldızı Enes Kanter, California federal milletvekili Eric Swalwell, film yapımcısı ve oyuncu Challen Cates, aktör Terry Crews, Rice Üniversitesi Profesörü Dr. Craig Considine, TV sunucusu ve yazar S. E. Cupp, Amerika Milli Eğitim eski Bakanı Arne Duncan, şarkıcı ve oyuncu Alyssa Milano, HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile aktivist Cemal Yıldırım görüşleriyle programa katkıda bulundu.

Ünlüler, Enes Kanter tarafından başlatılan You Are My Hope imza kampanyasına da (Youaremyhope.org) desteklerini açıkladılar.

Huddled Masses kurumu direktörü Dr. Ali Yurtsever, büyük ilgi gören programın devamının geleceğini, her ay benzer bir program yaparak farkındalığın devamı için gayret edeceklerini söyledi.


 

Son güncelleme: 13:32 13.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı