• Turkhane Logo

Cezaevinde Melek Çetinkaya’ya kötü muamele

Akit TV’de çıktığı programda sarf ettiği sözler nedeniyle ‘suç ve suçluyu övme’den tutuklanan Harbiyeli öğrenci annesi Melek Çetinkaya cezaevinde gardiyanların kötü muamelesiyle karşılaştı.

23:59 02 Ağustos 2020 Pazar
Cezaevinde Melek Çetinkaya’ya kötü muamele
Akit TV’de çıktığı programda sarf ettiği sözler nedeniyle ‘suç ve suçluyu övme’den tutuklanan Harbiyeli öğrenci annesi Melek Çetinkaya cezaevinde gardiyanların kötü muamelesiyle karşılaştı.

Yaptığı eylemlerle askeri öğrencilerin darbeci olamayacağını haykıran ve bu sayede tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı askeri okul öğrencisi annesi Melek Çetinkaya, geçtiğimiz Temmuz ayında Akit TV’de katıldığı yayının ardından hakkında soruşturma başlatılmış ardından tutuklanmıştı.

“SİZ KİMSİNİZ, NE HAKLA”

Bakırköy Cezaevine konulan annesinin uğradığı kötü muameleyi kızı Rüveyda Çetinkaya, sosyal medya hesabından duyurdu. Rüveyda Çetinkaya, “Annemin arama günüydü cuma günü. Saat 4’te hatırlatıyor gardiyanlara, ‘biz işimizi biliyoruz’ diyor. Saat 5 oluyor, bir kez daha söyleyince ‘niye erken söylemedin geçti hakkın konuşamazsın’ diyor. Tartışıyorlar, ‘inşallah çıkamazsın buradan’ diyor. SİZ KİMSİNİZ? NE HAKLA?” ifadelerini kullandı.


  Annemin arama günüydü cuma günü. saat 4 te hatırlatıyor gardiyanlara ,biz işimizi biliyoruz diyor , saat 5 oluyor ,bir kez daha söyleyince niye erken söylemedin geçti hakkın konusamazsin diyor tartışıyorlar , inşallah çıkamazsın buradan diyor , SİZ KİMSİNİZ ? NE HAKLA — Rüveyda Çetinkaya (@ruvecda) August 2, 2020
Benzer bir durumun da geçen haftaki telefon görüşü nedeniyle yaşandıpını aktaran Çetinkaya, “Geçen hafta telefon görüşü saatinde avukatla görüşüyor. İlk hafta nerden bilelim biz konuşma gününü ve saatini, söylemiyorlar. Annem hücreye gelince, ‘telefon saatindi avukatla görüşürken geçti konuşamazsın’ diyor. Tartışıyorlar, sonunda aratıyorlar” dedi.

“ZORLA İÇİRİYORLAR, MİDESİ BULANIYOR”

Annesinin ilaç nedeniyle de sorun yaşadığını aktaran Rüveyda Çetinkaya, “Annem ilaç kullanır, ilk hafta içemiyor, etkisiyle başı dönüyor. Sonra ilacı doktor yazıyor, her gün düzenli içerken bugün muadili denerek çok daha büyük bilmediği bir ilaç veriyorlar. İçmek istemiyor ZORLA İCİRİYORLAR. Ve şu an da MİDESİ BULANIYOR” ifadelerini paylaştı.

Cezaevindeki ağabeyi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesine yazdığı mektubun da bir türlü ulaşmadığını kaydeden Çetinkaya, “Abim ilk gün mektup atıyor anneme, daha sonra gönderenlerin mektubu gittiği halde abimin mektubu hala ulaşmamış” dedi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Melek Çetinkaya’yla görüşen avukatı, muadil ilaç iddiasını teyit etti. Avukatı, devamlı kullandığı ilacın değil muadil bir başka ilacın verildiğini bu nedenle mide bulantısı yaşadığını belirtti. Avukatı, Çetinkaya’nın durumunun şu an için iyi olduğunu belirtti.

Son güncelleme: 23:59 02.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı