• Turkhane Logo

“Bugün günlerden Gökhan Açıkkollu”

Gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu, 4 yıl önce bugün öldü. Tülay Açıkkollu, eşinin öldüğü saatte yaptığı paylaşımla o acıyı tekrar hatırlattı.

13:38 05 Ağustos 2020 Çarşamba
“Bugün günlerden Gökhan Açıkkollu”
Gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu, 4 yıl önce bugün öldü. Tülay Açıkkollu, eşinin öldüğü saatte yaptığı paylaşımla o acıyı tekrar hatırlattı.

Bugün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü C-3 Nezarethanesinde 13 gün boyunca yapılan işkenceye dayanamayıp sabaha karşı 04.00 sıralarında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu’nun ölüm yıl dönümü.

İstanbul Ümraniye’deki evinde 24 Temmuz 2016’da gözaltına alınan şeker hastası Gökhan Açıkkollu, günlerce emniyette işkence gördü. İki kere şeker komasına girip hastaneye kaldırıldı. Dövüldü. Cop ile işkence yapıldı.

“NEZARETHANEDE ACI İÇİNDE KIVRANDI”


Eşi Tülay Açıkkollu, eşinin öldüğü tam o saatlerde, sosyal medya hesabından yaşadıklarını bir kez daha anlattı.  “Bugün günlerden Gökhan Açıkkollu” diyerek sözlerine başlayan Tülay Açıkkollu, “4 yıl önce bugün, bu saatlerde, gördüğü işkence sonucu uyuyamayıp nezarethanede acı içinde kıvranan, demir parmaklıklar ardına seslendiği halde yardım çağrısına kulak asılmayan, ardından ruhunu Rahman’a teslim eden Gökhan Açıkkollu. Hatırladınız mı?”  dedi.

  Bugün günlerden Gökhan AÇIKKOLLU.4 yıl önce bugün,bu saatlerde,gördüğü işkence sonucu uyuyamayıp nezarethanede acı içinde kıvranan,demir parmaklıklar ardına seslendiği halde yardım çağrısına kulak asılmayan,ardından ruhunu Rahmana teslim eden Gökhan AÇIKKOLLU
Hatırladınız mı? — Tülay Açıkkollu (@TAcikkollu) August 5, 2020
Eşinin kırık gözlüğünü İstanbul Emniyet Müdürlüğünden almayı başararak yapılan işkenceyi ortaya çıkaran Tülay Açıkkollu, daha sonra sorumluların cezalandırılmasını için dava çatı. Eşinin son anlarına ait kamera görüntüleri dava dosyasına girdi. Bold Medya’nın geçen yıl yayınladığı güvenlik kamerasına ait görüntüler işkencenin belgesi olarak bir kez daha kaydedildi.




Tülay Açıkkollu, eşinin cenazesini teslim almak için yaşadığı sancılı süreci de anlattı: “Yaşadığımız sancılı süreçten sonra bir süre daha bekletildik.Neden mi?İstanbul Büyükşehir Belediyesi,üstünde belediye logosu olan bir tabut vermek istememiş. En sonunda, standart dışı uzunlukta ve üstünde logo olmayan bu tabutu bulmuşlar.”

/


“GELİN DE DAYANIN”

Eşinin ölümünden sonra Türkiye’den ayrılmaya karar veren Tülay Açıkkkollu, kızı Zeynep Munise ve oğlu Fatih ile  artık bir Avrupa ülkesinde yaşıyor. “Her şeye rağmen hayat devam ediyor diyorlar. Hayat, nefes almaktan ibaretse evet devam ediyor.” diyen Açıkkollu şöyle devam etti: “Bir gün kızım ‘Anne arkadaşlarıma, babaları hep hediye alıyorlarmış’ dedi. Ben de ‘Abinle ben de sana hediye alıyoruz’ dedim. Karşılığında ‘Ama anne beni anlamıyorsunuz. Babaları alıyormuş diyorum size’ dedi ve ağlayarak başını yastığa gömdü. Gelin de dayanın…”


Gökhan Açıkkollu’nun ailesiyle çektirdiği son fotoğraf… 18 Temmuz 2016, Konya.

KIRIK GÖZLÜK BELGESELİ

Tülay Açıkkollu, eşinin 3. ölüm yıl dönümünde Bold Medya’ya röportaj vererek yaşadıkları bütün süreci ayrıntılı bir  şekilde anlatmıştı. Röportaj, editörlüğünü Sevinç Özarslan’ın yaptığı Kırık Gözlük adıyla belgeselleştirildi.



 

Son güncelleme: 13:38 05.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı