• Turkhane Logo

‘Babam, abim, eşim içeride, ben yeni çıktım, ailemiz darmadağın!’

Cemaat soruşturmaları kapsamında 4 yıldır hapiste olan Hüseyin Yüce (61), cezası bittiği halde tahliye edilmiyor. Oğlu ve damadıyla aynı cezaevinde yatan Yüce’nin kızı yaşananlara tepki gösterdi.

19:04 28 Temmuz 2020 Salı
‘Babam, abim, eşim içeride, ben yeni çıktım, ailemiz darmadağın!’
Cemaat soruşturmaları kapsamında 4 yıldır hapiste olan Hüseyin Yüce (61), cezası bittiği halde tahliye edilmiyor. Oğlu ve damadıyla aynı cezaevinde yatan Yüce’nin kızı yaşananlara tepki gösterdi.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın özel haberine göre 15 Temmuz’dan sonra tutuklanıp 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan birçok kişinin cezasının hapiste olan kısmı bittiği halde tahliye edilmiyor.

46 aydır Burdur E Tipi Cezaevinde tutuklu olan Hüseyin Yüce’nin de 13 Mayıs 2020’de cezasının hapishane kısmı bitti. Denetimli serbestlik hakkı geldiği halde 2,5 aydır bekletiliyor. Yüce’nin hapisten çıkan kızı bu duruma isyan ederek yetkililerden çözüm istedi.

“LÜTFEN GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN”


Hüseyin Yüce’nin kızı Vesile Cingöz, “İsteğimiz sadece gerekli mercilerin görevini yapması ve 61 yaşında yaklaşık 4 yıldır içeride olan birinin dosyasını incelemeleri. Oğlu, damadı içeride. Ben içeriden yeni çıktım. Ailemiz darmadağın. Lütfen görevinizi yerine getirin. Ve babamın dosyasını inceleyin” dedi.

/
Hüseyin Yüce’nin Vesile Cingöz ve damadı Osman Cingöz

Babasıyla bugün haftalık telefon görüşmesi yaptığı belirten Cingöz “Babam bir gelişme var mı, haber var mı diye soruyor. Babamın cezasını İstinaf onayladıktan sonra Yargıtay da onadı. Ancak Yargıtay savcısının itirazı üzerine karar bozuldu. Tekrar işleme alınmadı. Dosyası şimdi ceza genel kurulunda beklemekte. Cezası infaz olunmuş bir hükümlü dosyası görüşülmedi diye hapishanede bekliyor.” diye konuştu.

TARHANA DÜKKANINDA ÇALIŞIYORDU

Burdur’un Bucak ilçesinde esnaflık yapan Yüce, kendi iş yerini sattıktan sonra tarhana dükkanında çalışıyordu. Tanık ifadelerine dayanılarak tutuklanan Hüseyin Yüce, dini sohbetlere gittiği için örgüt üyesi olmak iddiasıyla yargılandı.

“PARAMPARÇA HALDEYİZ”

Ailesinde sadece babasının değil, abisinin ve eşinin tutuklu olduğunu, kendisinin de yeni çıktığını söyleyen Vesile Cingöz ailece maruz kaldıkları haksızlıkları şöyle anlattı:

“Babamın yatması gereken süreyi bitirdiği halde hala çıkmaması en büyük üzüntümüz. Babam 61 yaşında, annem Hafize Yüce 60 yaşında ve biz paramparça haldeyiz. Babam benim düğünümden iki hafta önce tutuklandı. Düğünüme katılamadı, bu hem bizi hem onu çok üzdü.

“YÜZ FELCİ GEÇİRDİ”

Abim Yusuf Yüce de aynı cezaevinde 17 aydır tutuklu. 8 yıl 9 ay hüküm aldı. Kendisi doktordu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesinde dahiliye doktoruydu. uzmanlığını anlamasına dört ay kala tutuklandı. Eşi Nurten Yüce abim girdikten sonra 4 yaşındaki oğlu ile maddi manevi zorluk yaşadı, yüz felci geçirdi. Ben de 5 ay tutuklu kaldım. Ailemde çok tutuklu bulunduğundan hükümle bırakıldım. Matematik öğretmeni olan eşim de Burdur Cezaevinde, 29 aydır hükümlü.

“ANNEM PSİKOLOJİK İLAÇ KULLANIYOR”


Hüseyin-Hafize Yüce



Çekirdek ailemde eşimle birlikte 3 kişi içeride. Şimdi ailemin yaralarını sarmaya ve annemin yanında olmaya çalışıyorum. Babamın bu durumu annemi çok yıprattı. 4 yıldır psikolojik ilaçlar kullanıyor. Bel fıtığı var. Kendi işini yapmaya zorlanıyor. Ben İzmir’de, abim bir dönem Bolu’da, babam Burdur’da tutukluydu. Şehir şehir hapishanelere gitmek onu çok etkiledi. Defalarca dilekçeler verdik. Farklı avukatlarla görüştük. Ama hala dosyayı incelemediler.”

Kaynak: Bold Medya

Son güncelleme: 19:04 28.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı