• Turkhane Logo

Baba hapiste, anne yoğun bakımdaki oğlunun başında! Menenjit geçiren Muhammed Enes’in durumu kritik!

KHK’lı Şahin çiftinin oğlu Muhammed Enes, bir haftadır Kahramanmaraş’ta yoğun bakımda yatıyor. 3,5 yıldır tutuklu olan baba Kemal Şahin hapiste, anne hastanede perişan.

15:35 15 Mart 2020 Pazar
Baba hapiste, anne yoğun bakımdaki oğlunun başında! Menenjit geçiren Muhammed Enes’in durumu kritik!
KHK’lı Şahin çiftinin oğlu Muhammed Enes, bir haftadır Kahramanmaraş’ta yoğun bakımda yatıyor. 3,5 yıldır tutuklu olan baba Kemal Şahin hapiste, anne hastanede perişan.

Bir hafta önce hastaneye kaldırılan Muhammed Enes Şahin’e menenjit teşhisi konuldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi yoğun bakımda yatan Muhammed Enes, aşağıdaki videoada görüldüğü şekilde her gün atak geçiriyor.  Yapılan tedavilere henüz tam olarak cevap vermeyen Muhammed Enes’in durumu kritik.

Dün tekrar muayene edilen Enes’in annesi “Çocuk beyin cerrahı geldi baktı. Bu kadar tedaviye bu atakların geçmesi lazımdı. Bunlar iyiye işaret değil. Her an her şeye hazırlıklı olun dedi.” diye konuştu.

Önce başının ağrıdığını söyleyen, daha sonra kusma nöbetleri geçirip bayılan Muhammed Enes,  7 Mart 2020 Cumartesi gece yarısı saat 3’te bayılıp bilincini kaybedince Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Pazar sabahı ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesine sevk edildi.


ANNE 24 SAAT BAŞINDA

Atak geçirdiği sırada bilinci kapandığı ve üzerine takılı cihazları çıkardığı için anne Serap Şahin de 24 saat oğlunun başucunda nöbet tutuyor. Dün 4 kez atak geçiren Muhammed Enes’in hastaneye kaldırılma sürecini Serap Şahin şöyle anlattı:

“Geçen hafta içi başım ağrıyor dedi. Ağrı kesici ilaç verdim, geçti. Cuma günü tekrar başım ağrıdı dedi. Yine ilaç verdim, bu sefer geçmedi. Sonra bir antibiyotik verdim. Biraz rahatlattı. Uyudu akşam. Gece saat 03.00 gibi kustu. Elini yüzünü yıkadım. Tekrar yattı. Sonra birden kalktı, tekrar kustu. O elini yüzünü yıkarken ben etrafı temizliyordum. Lavaboya gittim ki, boş boş bakıyordu. Enes Enes Enes diye seslendim. Birden ağzı gözü eğildi, oraya yığıldı. Bilincini kaybetti. Hemen komşulara gittim, oğlum ölüyor diye yardım istedim. Elbistan Devlet Hastanesine götürdük.”

KAFASINDA ÇATLAK TESPİT EDİLDİ, İKİ GÜN BİLİNCİ KAPALI KALDI

Yoğun bakıma alınan ve tomografi çekilen Muhammed Enes’in ayrıca kafasına çatlak tespit edildi. Serap Şahin, “Oğlum düştüğüne ya da darbe aldığına dair hiçbir şey söylemedi. İki gün bilinci kapalı kaldı. Ondan sonra da bu videoada olduğu gibi gün içinde 4-5 kez atak geçiriyor. Sonra bilinci yerine geliyor.” ifadelerini kullandı.



KONUŞMA YETENEĞİNİ KAYBETTİ, ÇİFT GÖRÜYOR

Bu sabah görüştüğümüz Serap Şahin oğlunun son durumuna dair şöyle konuştu:

“Önceki gün akşamdan itibaren bilinci nöbetler geçirirken kapanmıyor. Ama dün ataklar sonrası konuşma yeteneğini yitirdi. Sabaha karşı yeniden düzeldi. Bir ara görme bozuldu düzeldi, şimdi yeniden anne çift görüyorum diyor. Doktor çok ciddi tedavi alıyor, artık nöbet geçirmemesi lazım dedi. İlk iki gün bilinci kapalıydı, şu anda açık ama iyi demeye korkuyorum. Bir anda her şey değişiyor.”

Muhammed Enes Şahin ve annesi Serap Şahin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi.

ANNE DE BABA DA KHK İLE İHRAÇ

Cemaat soruşturmaları kapsamında Ağustos 2016’da tutuklanan sınıf öğretmeni Kemal Şahin, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklandıktan sonra KHK ile ihraç edilen Kemal Şahin’in dosyası Yargıtay’da bulunuyor. Halen Elbistan Cezaevinde tutuklu. Teknoloji ve tasarım öğretmeni Serap Şahin’in ise Temmuz 2018’de çıkarılan son KHK ile ihraç edildi.

DURUŞMALAR VE GÖRÜŞLER İPTAL

17 Mart 2020 Salı günü karar duruşması görülecek olan Serap Şahin’in mahkemesi koronavirüsü nedeniyle ertelendi. Cezaevi görüşleri de 2 hafta sürüyle iptal edildi.

Şahin çiftinin üç çocukları var. Birinci ve beşinci sınıfa giden diğer çocuklarıyla şimdilik aile yakınları ilgileniyor. Baba hapiste, anne yoğun bakım odasında oğlunun başında. Tıpkı Ahmet Burhan Ataç olayında olduğu gibi bir aile daha perişan.

Serap Şahin, eşinin cezaevinde olmasından çocuklarının çok etkilendiğini ama kendisini mutlu etmek için çabaladıklarını da aktardı:

“Enes çok olgun, anneyi mutlu etme odaklı oldu, sürpriz kahvaltılar hazırladı. Ders notlarını yüksek tutmaya çalıştı anne mutlu oldun mu diye sormayı ihmal etmedi hiç. Mehmet içe kapandı. Anne ben hiçbir yerde babamdan bahsetmiyorum dedi. İnci anne bağımlısı bir kız oldu. Görüşlerde de babasının kucağından asla inmez.”

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz..

Kaynak: BOLD
 

Son güncelleme: 15:35 15.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı