• Turkhane Logo

Albay, pilot yüzbaşı, askeri öğrenci, sivil: 79 yakalama kararı daha

Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde Gülen cemaatinin TSK yapılanması iddiasıyla 57'si muvazzaf 69 asker ve 10 sivil hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.

14:56 09 Temmuz 2019 Salı
Albay, pilot yüzbaşı, askeri öğrenci, sivil: 79 yakalama kararı daha
Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde Gülen cemaatinin TSK yapılanması iddiasıyla 57'si muvazzaf 69 asker ve 10 sivil hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.





Ankara’da, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Gülen cemaati ile irtibatları olduğu iddiasıyla 32 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bazı askerlerin, ankesörlü, cemaat üyeleriyle kontörlü büfe telefonlarından periyodik arama sistemiyle haberleştikleri öne sürüldü. Soruşturma kapsamında, 1 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 9 üsteğmen, 2 teğmen, 15 astsubay olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma kapsamında ‘idari tedbir’ uygulandı. 11’i pilot, 14 şüpheli hakkında ‘geçici görevden uzaklaştırma tedbiri’ uygulanırken, gözaltı işlemlerinin polis tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

İzmir merkezli 20 ilde ise 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Örgüt üyelerinin gözaltına alınması için operasyonların devam ettiği açıklandı.

Soruşturma sonrasında 20’si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 20 muvazzaf arasında 2 üsteğmen, 2 teğmen, 16 astsubay, 5 eski asker arasında ise 1 yarbay,  2 üsteğmen, 1 pilot yüzbaşı ile 1 astsubayın bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden 10’unun da sivil oldukları, ‘ByLock’ kullanıcısı ve askerlerle irtibatlı oldukları savunuldu.

Kocaeli merkezli 7 ilde ise 5’i aktif görevde olan 17 kişinin gözaltına alınması için operasyonlar devam ediyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 5’i görevde, 4’ü meslekten ihraç edilen, 8 eski askeri öğrencinin gözaltına alınması için karar verildi. Bu sabah 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 6 astsubay, 8 eski askeri öğrenciyi gözaltına almak için Kocaeli, Ankara, Elazığ, Siirt, Sakarya, Osmaniye ve Manisa’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Son güncelleme: 14:56 09.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı