• Turkhane Logo

8 aylık hamile tutuklu Elif Tuğral’dan eşine: Elinden geleni yap, burada doğum yapmaktan korkuyorum

Hamile tutuklu Elif Tuğral, cezaevinde 8. ayına girdi. Eşi Nuri Tuğral Ankara’ya giderek TBMM’yi ve insan hakları derneklerini bu duruma duyarlı olmaya davet etti.

16:05 09 Ocak 2020 Perşembe
8 aylık hamile tutuklu Elif Tuğral’dan eşine: Elinden geleni yap, burada doğum yapmaktan korkuyorum
Hamile tutuklu Elif Tuğral, cezaevinde 8. ayına girdi. Eşi Nuri Tuğral Ankara’ya giderek TBMM’yi ve insan hakları derneklerini bu duruma duyarlı olmaya davet etti.


BOLD Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre; Hamile tutuklu Elif Tuğral’ın eşi Nuri Tuğral, doğumu yaklaşan eşinin serbest bırakılması için TBMM dahil her yerde çözüm arıyor. Salı günkü açık görüşte eşinin söylediklerini aktaran Tuğral, “Eşim artık 8. ayıma girdim. Elinden geleni yap, burada doğum yapmaktan korkuyorum. Hareket etmekte de zorlanıyorum, koğuş kalabalık olduğu için hep ıslak oluyor, kayıp düşmekten korkuyorum, dedi. Dün İzmir’deki insan hakları derneğine gittim. Bugün TBMM’ye geldim. Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüşeceğim. Randevu verirlerse diğerleriyle görüşmek istiyorum. Herkesi eşimin durumuna duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.Eşinin ilk doğumunu sezeryanla yaptığını, yine sezeryan olması gerekeceğini belirten Nuri Tuğral, “En az 10 gün bakıma ihtiyacı olacak. Hastane cezaevine zaten 2 saat uzaklıkta. Cezaevi aracında doğum yapmak üzere olan bir kadının taşınması sorun, eşimin endişeleri artık had safhaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

5 aylık hamileyken tutuklanıp İzmir Şakran Cezaevine gönderilen ev hanımı Elif Tuğral (31), 20 Haziran 2019’da evinde gözaltına alınmış, o gün çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi verilerek serbest bırakılmıştı. Dört ay sonra; 10 Ekim 2019’da İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında açılan dava için hakim karşısına çıkan Tuğral, 6 yıl 10 hüküm verilerek cezaevine gönderilmişti.


Daha önce görüştüğümüz Elif Tuğral’ın annesi Aziziye Özünlü, “Aslında savcı hamileliğini göz önünde bulundurarak serbest bırakılmasını talep etti, bir hakim de aynı görüşteydi ama diğer hakim tutuklanmasını istedi. Kızımın düşük yapma tehlikesi var. Ev hapsindeyken kanının pıhtılaşmaması için her gün iğne oldu. İzin alarak sağlık ocağına gidiyordu. Cezaevinde bu iğneleri olup olmadığını bilmiyoruz. Her gün revire çıkma imkanı cezaevlerinde olmuyor. Sevk alıp kontrole gitmesi aylar sürüyor zaten.” demişti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde mezun olan edebiyat öğretmeni Elif Tuğral, İzmir’de özel bir yurtta çalıştığı için örgüt üyesi olduğu iddia ediliyor. 2014’te evlenen Elif Tuğral’ın 4 yaşında Hilmi adında bir oğlu daha bulunuyor.




Kaynak: Bold Medya

Son güncelleme: 16:05 09.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı