• Turkhane Logo

4 aylık Mahmut Samet bebek, 10 gündür annesinden ayrı!

İki gün sonra tekrar hakim karşısına çıkacak olan biri 4 aylık, diğer 5 yaşında iki çocuk annesi Emine Örnek’in eşi Mehmet Örnek yetkililere seslendi.

23:48 23 Haziran 2020 Salı
4 aylık Mahmut Samet bebek, 10 gündür annesinden ayrı!
İki gün sonra tekrar hakim karşısına çıkacak olan biri 4 aylık, diğer 5 yaşında iki çocuk annesi Emine Örnek’in eşi Mehmet Örnek yetkililere seslendi.

Daha sütten kesilmemiş bebeği olmasına rağmen tutuklanan Emine Örnek’in 4 aylık oğlu Mahmut Samet on gündür annesinden ayrı.

Sürekli ağlayan oğluna tek başına bakmaya çalışan baba Mehmet Örnek, “Bir hafta 10 gündür oğlum anne sütünden, kokusundan, her şeyden mahrum. Ağzı süt kokan yavrumu annesinden nasıl ayırabildiniz? Nasıl bir insanlıktır bu.” dedi.

/


ARKADAŞ ZİYARETİNDE GÖZALTINA ALINDI

Arkadaşının evine ziyarete gittiklerinde 13 Haziranda İstanbul’da gözaltına alınan Emine Örnek (30), bir gün sonra İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi.

Mahmut Samet dışında, 5 yaşında Murat adlı bir oğlu daha bulunan Emine Örnek Bank Asya hesabı ve Bylock gerekçe gösterilerek örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanıyor.



“İNSANLIK ÖLDÜ BU ÜLKEDE”

Baba Mehmet Örnek, oğlunun sadece anne sütüyle beslendiğini ifade etti ve “Şu an 4 aylık bebek mama yiyor. Gözaltındayken annesi 3 defa süt verebildi. Tutuklanınca virüsten dolayı korktuk, çocuğu yanına vermedik. Bir hafta 10 gündür oğlum anne sütünden, kokusundan, her şeyden mahrum. Ağzı süt kokan yavrumu annesinden nasıl ayırabildiniz? Nasıl bir insanlıktır bu. İnsanlık öldü bu ülkede. Sadece devletin yetkilileri değil, binadan şahit olarak getirenlerin de insanlık dışı hareketler vardı.” ifadelerini kullandı.

“EVİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRİP İKİ KADINI ALIP GİTTİLER”

Polislerin eve 00.30’da geldiğini söyleyen Mehmet Örnek şöyle devam etti: “Orada eşime de GBT kontrolü yapınca onu da götürdüler. Evin altını üstüne getirip iki bayanı alıp saat 5’te gittiler. Avukatımızı aramamıza izin vermediler. Kötü davrandılar, küfürler, argo kelimeler. İnsanlık dışı hareketler. İyi ki çocuklar kalkmadı.”




“SÜTÜNÜ LAVABOYA MI DÖKSÜN”

Mahmut Samet’in annesinden ayrı geçirdiği günleri HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Gergerlioğlu, “Kaç gündür şu bebeğin haline bakıp yüz binlerin içi sızlıyor, yüreği kanıyor! Ama 36. Ağır Ceza hakimi bugün itirazı kabul etmedi, yasayı çiğnedi. 4 aylık bebek, 5 yaş çocuk annesi Emine Örnek’in tutukluluğunun devamına karar verdi az evvel. Anne cezaevinde sütünü lavaboya mı döksün?” ifadeleriyle duyurmuştu.

“BEBEKLERE YAPILAN YARGI SKANDALI YÜREK SIZLATIYOR”

Gergerlioğlu, 25 Haziranda ikinci kez İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak olan Emine Örnek’in serbest bırakılmasını istedi: “Babası ona bakmaya çalışıyor, alması gereken anne sütünü alamıyor! Binlerce yürek sızlatan yargı skandalı var ama bebeklere yapılan dayanılmayacak türden 25’inde serbest bırakılsın!” 

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanununda son yapılan değişikliğe göre hamile ve yeni doğum yapan kadınlar tutuklanamaz. Hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren bir yıl altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır.


Kaynak: Kronos Haber / Bold Medya

 

Son güncelleme: 23:48 23.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı