• Turkhane Logo

Tutuklu anne Ayşegül Özer: 3 kez düşük yaptım şimdi de tek evladımdan ayrıldım

Korona salgını nedeniyle oğlundan ayrılmak zorunda kalan Ayşegül Özer, hayatta kalan tek evladından ayrılmanın hüznünü yaşıyor. Özer, bir mektup yazarak sesinin duyulmasını istedi.

19:28 16 Nisan 2020 Perşembe
 Tutuklu anne Ayşegül Özer: 3 kez düşük yaptım şimdi de tek evladımdan ayrıldım
Korona salgını nedeniyle oğlundan ayrılmak zorunda kalan Ayşegül Özer, hayatta kalan tek evladından ayrılmanın hüznünü yaşıyor. Özer, bir mektup yazarak sesinin duyulmasını istedi.





4 Aralık 2017’den bu yana Tokat T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan Ayşegül Özer, koronavirüs nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı oğlu Ahmet İhsan (3,5) ile ilgili endişelerini bir mektup yazarak dile getirdi.


HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na 24 Mart 2020’de mektup gönderen Özer, cezaevine girdiğinden bu yana oğlu ile birlikte olduğunu ama virüsün cezevine yayılması ihtimaline karşı oğlunu ailesine vermek zorunda kaldığını anlattı. Özer, endişelerinin bununla da bitmediğini sözlerine ekledi:

“OĞLUNU UZUN BİR SÜRE GÖREMEYEBİLİRSİN”

“16 Mart 2020 tarihinde oğlum Ahmet İhsan Özer’i yaşlı ve hastalık açısından risk grubunda olan ailemin yanına göndermek zorunda kaldım. Bir gün sonra da 17 Mart 2020 tarihinde çocukların giriş çıkışının yasaklandığı haberini aldım. Ben şu anda çocuğumdan ayrıyım ve gönderdiğim gün bana uzun bir süre çocuğunu göremeyebilirsin, dediler. Ne kadar uzun süre dedim ama cevap alamadım. Yine de her ihtimale karşı yani virüsün cezaevine de yayılması ihtimaline karşı çocuğumu gönderdim.”

ÇOCUĞUM ANNE BABASINDAN YOKSUN

Daha önce 3 çocuğunu hamilelik aşamasında kaybettiğini, tek evladının Ahmet İhsan olduğunu ifade eden Ayşegül Özer, sözlerine şöyle devam etti:

“Çocuğum dışarıda anne ve babasından yoksun. Ben bu zor zamanlarda, ev hapsi dahil adli kontrol hükümlerinin en ağır şartlarına dahi razı olarak sadece dışarıda oğlumun yanında olmak istiyorum. İnfaz düzenlenmesi kapsamına benim gibi annelerin de dahil edilmesini istiyorum. Bu konuda ben ve benim gibi mağdur olan tüm annelerin sesi olmanızı istiyorum.”

2,5 yıldır çocuğuyla hapiste kalan Ayşegül Özer, oğlu ile koğuşta geçirdiği zamanları ise şöyle anlattı: “Yürümeyi avluda öğrendi. Ona resimlerden hayatı öğretmeye çalıştım. Bana ‘Anne toprak ne demek’ diye sorduğunda cevap veremedim.”

DOSYASI YARGITAY’DA

Ayşegül-Ergun Özer çifti, Cemaat soruşturmaları kapsamında 22 Kasım 2017’de gözaltına alınıp 4 Aralık 2017’de tutuklandı. Ayşegül Özer 9 yıl, eşi 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosyaları Yargıtay’da bulunuyor.

Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 19:28 16.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı